A program használata
Köszöntöm a kedves felhasználót.
A program összefoglalja a MÁV történetét 1866-2002 között, kitérve a vontató és vontatott járműveire, melyek valaha megfordultak a MÁV vonalain.
Emléket állítva egyben azon magyar mérnököknek, feltalálóknak, akik tudásukkal és nagyszerű munkájukkal a magyar mozdonygyártást elismertté tették a világban.
A program elkészítésekor elsődleges szempont a könnyű, felhasználóbarát használat volt. Az oldalakon megjelenő képeknek, gomboknak és feliratoknak vannak funkcióik. A programban a következő oldalak betöltését, illetve a programból való kilépést így tudjuk megvalósítani.
A program indítása a CD cd-romba történő behelyezésével indul. Ha az automatikus indítás le van tiltva, akkor a CD gyökérkönyvtárában található start.htm file elindításával lehetséges. Amennyiben az Ön képernyőjének a felbontása nem a programnak megfelelő, - 1024x768 - a program felhívja a figyelmet rá, a helyes megjelenítés érdekében. Ön ezt a beállítást a vezérlőpult - képernyő beállítása - megjelenítés menüpont alatt tudja megtenni, amennyiben a monitor képes ekkora felbontás megjelenítésére.
Kérem, tanulmányozza át a program használatát bemutató ábrákat.
Az induló oldalról a bemutató oldalra az 1-es ábra 1. lépéseként lehet továbbjutni.

Az induló oldalon van lehetőség a súgó, a program ismertetőjének a meghívására. Ezen kívül freeware képnéző és böngésző program telepítésére van lehetőség, amennyiben a számítógépünkön nincsenek meg.

A következő képernyő a bemutatkozó képernyő, melyről továbblépni a feliratra vagy a TOVÁBB animált gombra kattintással lehet.

A fő oldalról lehet az animált gombok és a FORM gombok segítségével kiválasztani a látni kívánt oldalt. Innen a mozdonyokat, vasúttörténelmet, vasúti kocsikat, vasútállomásokat lehet megismerni, illetve vissza, valamint tovább lépni a filmes oldalra.

A mozdonyok menüpontból a képek mellett lévő kiválasztó gombok segítségével kiválaszthatjuk a mozdony típusát, melyre tovább kívánunk lépni, valamint léphetünk az érdekesség oldalara, illetve  vissza az előző oldalra.

Azokra az oldalakra melyeken kisebb képek vannak, a képekre kattintva kinagyíthatjuk azokat. Visszalépni a kinagyított képekről a babérlevél felett lévő feliratra kattintva lehet.
 
Ha az oldalt akarjuk elhagyni, akkor az animált BACK feliratú nyílra kell kattintanunk.

A filmes oldalra érve a képek alatt lévő gombokkal külön kisablakokban indíthatjuk el a filmeket. Amennyiben nem Internet Explorert használunk, akkor más böngészőknél előfordulhat, hogy a film nem indul el. Ekkor  a gombok feletti képekre kattintva tudjuk elindítani új ablakban a filmet. A visszatéréshez ezt az ablakot be kell zárnunk.

A feliratos oldalakon a feliratokra kell kattintani a továbblépéshez

Visszalépni az animált BACK nyíllal lehet

Kellemes böngészést kívánok!

Figyelem, a program Microsoft Internet Explorre lett kifejlesztve,

a legjobb megjeleníthetőségre ott van lehetőség!